Συμβουλές Φωτισμού

Εκτύπωση PDF

fotismos
Φωτισμός

Θέλετε να αφήσετε το φως να μπει στο δωμάτιό σας; Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους φωτισμός χρειάζεται στο δωμάτιό σας. Χρειάζεστε γενικό φωτισμό, λειτουργικό φωτισμό, ίσως ατμοσφαιρικό ή λίγο απ' όλα; Αποφασίστε και επιλέξτε μεταξύ ποικιλίας φωτιστικών διαθέσιμων για εσάς.

Γενικός Φωτισμός

Με τον γενικό φωτισμό θα πρέπει να είναι φωτεινό όλο το δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε σποτάκια, φωτισμό φθορίου ή κρεμαστά φωτιστικά αλλά πάντα να γνωρίζετε τι είδος λάμπες θα αγοράζετε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ψυχρού και του θερμού φωτισμού- ελέγξτε το πριν την αγορά.

Λειτουργικός Φωτισμός

Ένα δωμάτιο μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες, κάθε μια από τις οποίες χρειάζεται φωτισμό: φαγητό, διάβασμα, εργασία, κλπ. Ένας ροοστάτης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την προσαρμογή του φωτισμού στα δωμάτια προσφέροντας δυνατό φωτισμό για συνθήκες εργασίας ή χαμηλό φωτισμό για μια πιο φιλική ατμόσφαιρα με την οικογένεια και τους φίλους.

Ατμοσφαιρικός Φωτισμός

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι απαραίτητος σε ένα δωμάτιο και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια λάμπα πάνω ή δίπλα στο βοηθητικό τραπέζι, να κρεμάσετε επιτοίχια φωτιστικά πάνω από φωτογραφίες σας ή από πίνακες ή να χρησιμοποιήσετε έμμεσο φωτισμό όπως είναι ο φωτισμός LED κάτω από τα ράφια.
Ατμοσφαίρικός φωτισμός

Το φως ζωντανεύει το σπίτι. Επιπλέον εκφράζει τη διάθεση ή εστιάζει, όπου το χρειάζεστε. Ενεργοποιήστε την βιομηχανική όψη, ή την κλασική, ή τέλος τη φυσικό όψη με ένα ευρύ φάσμα λαμπτήρων και σκιών σε διαφορετικά υλικά.