7 Συμβουλές για σωστό Φωτισμό

Εκτύπωση PDF

01.Αντικατάσταση κοινών λαμπτήρων με λάμπες LED , φθορισμού ή αλογόνου. Προσοχή πολύ στην απόρριψη των λαμπτήρων φθορισμού γιατί περιέχουν υδράργυρο που είναι επιβλαβής και για το περιβάλλον αλλά και για τον άνθρωπο και πρέπει να πετιούνται σε ειδικούς κάδους ανακλυκλωσης!

02.Για τον εξωτερικό φωτισμό χρησιμοποιήστε φωτιστικά με λάμπες οικονομίας, ηλιακό συλλέκτη και ανιχνευτή κίνησης για την ενεργοποίηση τους. Έτσι θα έχετε αυτόνομο φωτισμό χωρίς κόστος χρήσης.

03.Προτιμάτε τα ανοικτά χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σας, καθώς κάνουν το εσωτερικό περιβάλλον φωτεινότερο.

04.Με την αντικατάσταση ενός μόνο λαμπτήρα πυρακτώσεως 100 Watt με έναν λαμπτήρα οικονομίας αντίστοιχης φωτεινότητας, δηλαδή 20 Watt, επιτυγχάνεται 80% ενέργειας και 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα.

05.Φροντίστε να μη μένουν αναμμένα τα φώτα σε δωμάτια, όταν δεν είναι απαραίτητο.

06.Προτιμήστε ένα χαμηλό γενικό φωτισμό και πρόσθετο τοπικό φωτισμό στα σημεία όπου το χρειάζεστε.

07.Τοποθέτηση ανιχνευτών κίνησης σε τουαλέτες και μη πολυσύχναστους διαδρόμους

 

Συμβουλές Φωτισμού

Εκτύπωση PDF

fotismos
Φωτισμός

Θέλετε να αφήσετε το φως να μπει στο δωμάτιό σας; Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους φωτισμός χρειάζεται στο δωμάτιό σας. Χρειάζεστε γενικό φωτισμό, λειτουργικό φωτισμό, ίσως ατμοσφαιρικό ή λίγο απ' όλα; Αποφασίστε και επιλέξτε μεταξύ ποικιλίας φωτιστικών διαθέσιμων για εσάς.

Γενικός Φωτισμός

Με τον γενικό φωτισμό θα πρέπει να είναι φωτεινό όλο το δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε σποτάκια, φωτισμό φθορίου ή κρεμαστά φωτιστικά αλλά πάντα να γνωρίζετε τι είδος λάμπες θα αγοράζετε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ψυχρού και του θερμού φωτισμού- ελέγξτε το πριν την αγορά.

Λειτουργικός Φωτισμός

Ένα δωμάτιο μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες, κάθε μια από τις οποίες χρειάζεται φωτισμό: φαγητό, διάβασμα, εργασία, κλπ. Ένας ροοστάτης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την προσαρμογή του φωτισμού στα δωμάτια προσφέροντας δυνατό φωτισμό για συνθήκες εργασίας ή χαμηλό φωτισμό για μια πιο φιλική ατμόσφαιρα με την οικογένεια και τους φίλους.

Ατμοσφαιρικός Φωτισμός

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι απαραίτητος σε ένα δωμάτιο και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια λάμπα πάνω ή δίπλα στο βοηθητικό τραπέζι, να κρεμάσετε επιτοίχια φωτιστικά πάνω από φωτογραφίες σας ή από πίνακες ή να χρησιμοποιήσετε έμμεσο φωτισμό όπως είναι ο φωτισμός LED κάτω από τα ράφια.
Ατμοσφαίρικός φωτισμός

Το φως ζωντανεύει το σπίτι. Επιπλέον εκφράζει τη διάθεση ή εστιάζει, όπου το χρειάζεστε. Ενεργοποιήστε την βιομηχανική όψη, ή την κλασική, ή τέλος τη φυσικό όψη με ένα ευρύ φάσμα λαμπτήρων και σκιών σε διαφορετικά υλικά.